Ecoso zegt nee tegen voedselverspilling en draagt daarbij voedselveiligheid hoog in het vaandel. Via Foodsavers brengen we voedseloverschotten naar lokale sociale organisaties. In het Hof van Coolhem bouwen we samen met onze partners een eetcafé uit met een lekkere snack en zetten we ook voedseloverschotten om in heerlijke gerechtjes.

Hoe doen we dat?

Van verspilling naar distributie

Via herdistributie van voedseloverschotten redden we met Foodsavers in 2021 maar liefst 320 ton voedsel van de afvalberg. Zo roepen we voedselverspilling een halt toe.

Overschot meets tekort

Met Foodsavers legt Ecoso de brug tussen voedselhulp, sociale organisaties en bedrijven in de voedingssector. Overschotten van onze schenkers bereiken via onze sociale partners de mensen in nood.

Samen, niet alleen

Foodsavers beschikt over een netwerk aan schenkers: van de supermarkt en de lokale bakker tot de sociale organisaties die alles herverdelen. Door onze partners en lokale besturen zetten wij Hof van Coolhem op de kaart.

Voedselveilig? Check!

Wetgeving rond voedsel is streng, en terecht, maar dat maakt het soms moeilijk om je in te zetten tegen voedselarmoede. Gelukkig weten we daar bij Ecoso intussen alles over! Onze deur staat dan ook open om onze expertise te delen.