Voor iedereen een betaalbare bril met Refaced

Voor iedereen een betaalbare bril. Met oog op dit doel slaan Koen Den Brillenman en Ecoso vzw de handen in elkaar met nieuw sociaal circulair project ‘Refaced Den Brillenatelier’

Tweedehands & upcycling

Ondernemen voor iedereen in onze maatschappij vormt voor Koen de rode draad. Met Eyes for the world hielp hij wereldwijd reeds kinderen aan betaalbare brillen en via Eyes for Belgium kwam er ook in ons land een hartverwarmend project. Met het nieuwe project Refaced in samenwerking met Ecoso vzw zet hij nu een nieuwe bril op: eentje met een duurzame kijk op de wereld in samenwerking met Ecoso vzw.

Hoe gaat het in zijn werk? We stimuleren mensen om hun oude bril terug te geven. De gemiddelde levensverwachting van een bril is 4 à 5 jaar, maar dan vallen er nog heel wat materialen te recupereren, zoals vijsjes en plastic. Het zou zonde zijn dat deze in de vuilbak belanden. Deze komen in een circulair traject terecht. Bij deze dus ook een warme oproep: breng je brillen bij Den Brillenman binnen of bij één van de negen Cirkels tweedehandswinkels. In de vuilbak heeft niemand er baat bij en op deze manier kan er nadien toch een tweede leven aan gegeven worden en steun je mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt die de brillen opwaarderen. 

Met een vaste plek in de Recupperij, de circulaire hub van Ecoso vzw gelegen aan de Battelsesteenweg 48, willen we dit circulaire project samen uitbouwen tot een initiatief met impact!

Koen Van Pottelbergh aka Den Brillenman is een sociaal, economische en circulaire ondernemer . Met Refaced heeft hij een circulair project opgestart om een bril een tweede leven te geven. Om op deze manier de toegang tot een betaalbare bril open te stellen voor iedereen.

  • Eyes For The World sinds 2010: Met onze zelfcorrigerende en aangepaste brillen hebben we ongeveer 350.000 kinderen wereldwijd geholpen met een bril
  • Eyes For Belgium sinds 2015: Samenwerkingen met alle sociale huizen van het Rivierenland ( van Bornem over Mechelen en Lier tot Heist od Berg)
  • Samenwerking met het Fedasil en Rode Kruis om vluchtelingen te helpen met een bril
  • Samenwerking met Dokters vd Wereld om mensen die op straat leven te helpen
  • Refaced sinds 2021: Een circulair sociaal brillenmodel
  • Brillenatelier ism Ecoso sinds 2023