Regio Mechelen
2016

Ook met Camp2Camp gaan we de verspilling tegen en krijgen spullen een tweede leven. Tomorrowland ging op zoek naar een partner om aan de slag te gaan met de achtergelaten kampeermaterialen op hun kampeerterreinen. Zoveel mooie materialen, daar zien wij potentieel in. Dit niet enkel voor de materialen, maar ook voor leerkansen. De sfeer van festivals is ideaal om met jongeren aan de slag te gaan. Camp2Camp was geboren.

Waarde creëren

Alle materialen worden nagekeken, gereinigd en weer klaargemaakt voor hergebruik. We verhuren dan de opgeknapte kampeermaterialen aan festivalbezoekers. Zo sluiten we materialenkringloop. Wat niet meer gebruikt kan worden als kampeermateriaal wordt gebruikt als bouwsteen voor upcycling.


Om Camp2Camp alle kansen te geven en de samenwerking tussen Ecoso en Tomorrowland te formaliseren, werd begin 2020 ivzw The Value Factory opgericht. Zo kan Camp2Camp, nog altijd met de steun van Ecoso en Tomorrowland, verder bouwen aan een duurzaam kampeeraanbod en tegelijk kansen blijven creëren voor jongeren. 

Camp2Camp
“Wij werken graag samen met Ecoso, een organisatie die dicht bij z’n missie van circulair en sociaal ondernemen blijft. Met haar positieve energie en daadkracht is Ecoso voor ons en vele anderen een inspiratie. We hopen nog lang te kunnen samenwerken.”
Joris Beckers
,
Tomorrowland